Dark Mode On / Off

Frankrijk verplicht veiligheidshesje en gevarendriekhoek

Met de auto naar Frankrijk? Gevarendriehoek en geel hesje moet mee

In navolging van veel andere landen, is het ook in Frankrijk verplicht om een reflecterend hesje en een gevarendriehoek in de auto te hebben. In geval van pech of bij een ongeval zijn alle inzittenden van de auto verplicht om het hesje te dragen. Heb je het hesje of de gevarendriehoek niet bij je in de auto dan kan dit een boete opleveren van ongeveer 90,= euro.

Informeer eerst goed als je met de auto op reis gaat naar het buitenland, welke attributen in het land van bestemming of de landen war je doorheen komt, verplicht zijn om bij je te hebben. Vaak ontstaan er nogal eens discussies met de plaatselijke politie omdat ook zij soms niet goed op de hoogte zijn van de wettelijke regels. Bedenk wel dat wanneer je alle voorzieningen hebt getroffen dat het veel gedoe kan voorkomen en nog belangrijker, het komt de veiligheid ten goede.

Bron: ANWB

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.