Dark Mode On / Off

Fraude tijdens omzetten IBAN-nummer

Pincode is nodig bij gebruik creditcard

Een aantal IBAN omnummerdiensten bedriegen de consument

Er wordt door verschillende banken gewaarschuwd voor IBAN-omnummerdiensten die momenteel actief zijn op internet. Een aantal van deze sites bedriegen de consument namelijk door hun eigen rekeningnummer te tonen en niet het, door de mensen opgevraagde IBAN-nummer. Gijs Boudewijn van Betaalvereniging vertelde dit bij de NOS.

Kosten als reden

Banken hadden een eigen site waarop klanten hun nieuwe IBAN-rekeningnummer konden vinden. Zij zijn hier op 1 april mee gestopt, omdat dit te veel kosten met zich meebracht. Dit is volgens Gijs Boudewijn de reden waarom mensen nu vaker andere websites raadplegen om het IBAN nummer te checken.

Veilig

Wanneer mensen hun IBAN-rekeningnummer bij o.a. OpenIban.nl controleren, kunnen ze er vanuit gaan dat dit veilig is. Daarnaast is het belangrijk dat mensen ook zelf checken of de omrekening goed is gegaan door te kijken naar de cijfers van het rekeningnummer. Deze blijven namelijk gewoon hetzelfde als voor de omrekening.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.