Dark Mode On / Off

Gastoestel in koffer onveilig

Eénpits kooktoestelletjes, vrijwel allemaal, erg gevaarlijk

Kleine éénpits kooktoestellen, verpakt in een koffertje, zijn volgens de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) onveilig. De koffergastoestellen worden veel aangeschaft voor met name het gebruik in de tuin of op de camping. De NVWA laat weten dat na het testen van 27 modellen, er volgens hen niet één toestel veilig is in gebruik.

De kooktoestellen zijn voorzien van een gasflesje in een spuitbus. Deze bevindt zich naast het kookelement. Door de vrijkomende hitte tijdens het koken is het mogelijk dat het spuitflesje teveel wordt verhit met een ontploffing tot gevolg.

Volgens de NVWA is de kans op een ontploffing, van welk merk kooktoestel dan ook, erg groot.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.