Dark Mode On / Off

Haaruitval | Oorzaken van haaruitval

Haaruitval | Ook op jongere leeftijd is haaruitval mogelijk.

Bij het ouder worden wordt het haar dunner. Haaruitval kan echter ook andere redenen hebben en komt ook op jonge leeftijd voor.

Voedingssupplementen, goede stylingproducten en een goede kapper kunnen het haar voller laten lijken.

Een gezonde leefstijl is belangrijk voor een volle bos haar. Verlies je toch veel haar dan kunnen voedingssupplementen helpen. Het is wel belangrijk om eerst uit te zoeken waarom je haar verliest. Soms zijn medicijnen, stress of hormonen de boosdoener.

Volumeshampoos en volumestylingproducten kunnen het haar voller laten lijken. Ook is de haarkleur van belang, bij een donkere kleur schijnt de hoofdhuid sneller door.

Door de overgang wordt het haar ook dunner. De vrouwelijke hormonen nemen af en haarzakjes sterven. Dus minder haren op het hoofd.  Dunner wordend haar is dan ook een natuurlijk proces.

Lees ook eens: De beste kapsels voor 50plus dames

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.