Dark Mode On / Off

Gewoonten die horen bij een begrafenis

Gewoonten die horen bij een begrafenis

Stichting Culinair Erfgoed | Gespecialiseerd in het geven van advies op het gebied van eten tijdens het rouwen

Als funeraire food coach, willen wij als Stichting centrum Culinair Erfgoed met respect voor elke cultuur een inspiratiebron zijn.
Elke samenleving kent een reeks gebruiken en gewoonten rondom het sterven.

Wat wordt er tijdens en na een rouw periode gegeten?

Eten is een van deze gewoonten die in elke cultuur, in verschillende mate, hoort bij een begrafenis. Nederland heeft veel internationale multiculturele culturen, en het wordt het tijd om het rouwen en de daarbij horende culinaire tradities in beeld te brengen. Respect te tonen voor elkaars rouwcultuur. De populariteit om te rouwen in eigen cultuur neemt toe. En geeft een inzicht in het land van herkomst. Tradities mogen overgedragen worden. Aangepast met de regels en mogelijkheden van nu.

Welke overlopen hebben deze culturen met elkaar en welke rol speelt een maaltijd hierin. Er wordt gekeken naar mogelijke verbanden tussen rouw culturen in Nederland en internationale culturen waarbij inzicht wordt geven in elkaars rouw cultuur.

Als Stichting Culinair Erfgoed zijn wij gespecialiseerd in het geven in advies op het gebied van eten tijdens het rouwen.
Wat zijn de belangrijkste ontwikkelingen op het gebied van rouwen?
Waar kunt u de grondstoffen krijgen?
Wie kan en mag het bereiden?

Voor meer informatie kijkt u eens op www.lekkeretroost.nl
Contactpersoon: Carolina Verhoeven
+31 0683272405

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.