Dark Mode On / Off

Fit en vitaal met groenlipmossel

zwarte bessen

Fit en vitaal oud worden, willen we allemaal wel. Alles kunnen blijven doen met een gezond en soepel lichaam. Het klinkt echter soms te mooi om waar te zijn. Gelukkig zijn er tegenwoordig tal van middelen die ons lijf en onze leden beweeglijk en soepel helpen houden. Heeft u bijvoorbeeld wel eens van de groenlipmossel gehoord? Aan dit nuttige schelpdier worden veel positieve eigenschappen toegeschreven.

Wat is groenlipmossel?

De groenlipmossel is niet zomaar een mossel. Hij ontleent z’n naam aan de mooie, groene schelprand. Bijzonder is dat de mossel uitsluitend in uitzonderlijk schone wateren van de Marlborough Sounds in Nieuw Zeeland voorkomt. Daarnaast bevat de groenlipmossel een unieke samenstelling van essentiële voedingsstoffen. Dit maakt het een zeer geschikt supplement voor degene die soepel en fit willen blijven.

Omega 3 vetzuren en glycosaminoglycanen

De groenlipmossel is een geweldige bron van verschillende essentiële voedingsstoffen. Zo bevat de mossel belangrijke omega 3-vetzuren,  eiwitten en glycosaminoglycanen. Maar wat is er nou zo goed aan deze stofjes? Omega 3-vetzuren zijn meervoudig onverzadigde vetzuren. Deze vetzuren kan ons lichaam niet zelf aanmaken. Als we kijken naar onze voeding kunt u ze terugvinden in plantaardige oliën en vooral in vette vis en in schaal- en schelpdieren. Ze ondersteunen de normale werking van het hart, een normaal gezichtsvermogen en de hersenfunctie. Eiwitten zijn als ware de bouwstenen van ons lichaam. We hebben ze nodig voor opbouw van onze spieren. Groenlipmossel poeder bestaat voor meer dan de helft uit eiwitten en is daarmee een erg belangrijke bron voor onze bouwstenen. Glycosaminoglycanen (GAG’s) zijn een glucosamine- en chondroïtine-achtige stof. Deze stof levert een bijdrage aan de collageenrijke weefsels in het lichaam, zoals kraakbeen, bindweefsel en tussenwervelschijven. Misschien bent u bekend met glucosamine- en chondroitine supplementen. De groenlipmossel is een uitstekend alternatief.

De combinatie van deze stoffen maakt dat de groenlipmossel bijzonder effectief is. Om deze reden is het dan ook een veel gekocht en populair supplement.

Curcumine, onder meer goed voor het hart en de gewrichten

Helemaal hot en happening vandaag de dag is natuurlijk kurkuma. Het was niet voor niets het supplement van het jaar in 2019. Vitaminesperpost.nl heeft dit kruid aan het groenlipmossel supplement toegevoegd. Curcuma longa (ook wel geelwortel of turmeric) is een gewaardeerd kruid in de Ayurveda. Dit is de traditionele, door de World Health Organisation erkende, Indiase kruidenleer. Kurkuma is onder meer goed voor het hart, de bloedvaten, de spijsvertering, de lever en de gewrichten. En of dat nog niet genoeg is, hebben wetenschappers ontdekt dat kurkuma een krachtige antioxidant is die cellen en weefsels beschermt tegen vrije radicalen die schade proberen toe te brengen aan ons lichaam. Met zoveel positieve eigenschappen zal het u niet verbazen dat kurkuma supplementen razend populair zijn. Bovendien gaat kurkuma bijzonder goed samen met groenlipmossel.

De zwarte bes: een goede invloed op de gewrichten.

Een andere veel geziene combinatie bij groenlipmossel is zwarte bes (Ribes nigrum). Hier is voor gekozen omdat het extract van het zwarte besblad bekend staat om de goede invloed op de gewrichten. De verse bladeren van de zwarte bes hebben een geurig aroma dat verdwijnt als de bes wordt gedroogd. De Ribes nigrum komt vooral voor in het noordelijke deel van Europa en ook in Nederland. Zwarte bes bladeren bevatten stoffen als rutine en flavonoïden en zijn een bron van fenolische verbindingen. Bovendien bevatten de bladeren anthocyanen, een soort polyfenolen die een natuurlijke antioxidant zijn.

Groenlipmossel, curcumine en zwarte bes:een krachtige formule

Voeg deze bijzondere componenten samen en u krijgt een krachtige formule. Bijvoorbeeld zoals bij de groenlipmossel capsules van Healthy Vitamins™. Deze capsules met gestabiliseerd en gevriesdroogd groenlipmosselpoeder bevatten hoog gedoseerd curcumine en hoog geconcentreerd zwarte bes. Ook bevat de formule vitamine C en bioperine uit zwarte peper extract. Vitamine C is een antioxidant en de bioperine zorgt ervoor dat het groenlipmossel, curcumine en zwarte bes supplement goed kan worden opgenomen in ons lichaam. Deze krachtige formule bevat dus alle ingrediënten op het gebied van soepel kunnen blijven bewegen. En soepel kunnen blijven bewegen willen we tenslotte allemaal. Het is bewezen dat actieve mensen zich vaak gelukkiger voelen dan mensen die weinig bewegen.

Verkrijgbaar bij vitaminesperpost.nl

Groenlipmossel met curcumine en zwarte besblad is verkrijgbaar via www.vitaminesperpost.nl. Een verpakking met 60 capsules kost € 24,95. Neem ook eens een kijkje bij de andere varianten van hun groenlipmossel. Alle met een unieke formule en eigenschappen.

Over Healthy Vitamins™

Healthy Vitamins™ is de overkoepelende organisatie waar diverse bedrijven onder vallen: vitaminesperpost.nl en Superfruit.nl. Het streven van Healthy Vitamins™ is om kwalitatief hoogwaardige en natuurlijke voedingssupplementen tegen een gezonde prijs aan te bieden. Het bedrijf gelooft dat natuurlijke producten beter zijn voor de gezondheid dan synthetische (kunstmatige) stoffen. Daarom worden zowel natuurlijke als natuuridentieke voedingssupplementen verkocht.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.