Dark Mode On / Off

Gids beste campings Kroatie online

campings in kroatie

Op zoek naar goede campings in Kroatie

Op www.camping.hr is een gids te downloaden met de beste campings van Kroatië. De meeste daarvan liggen in Istrië.

Schoon sanitair en goede voorzieningen

Kamperen in Istrië kent een lange traditie dat begon met de opkomst van de kampeercultuur in Europa. Kampeer faciliteiten in Istrië zijn goed ontwikkeld en zijn vooral populair vanwege hun goede ligging, vaak direct aan zee en in de schaduw van de mediterrane vegetatie. Om in aanmerking te komen voor ‘beste camping’ moeten de campings daarnaast beschikken over een groot aanbod op het gebied van horeca en dienstverlening, en een gevarieerd aanbod in sport en vermaak. De sanitair units zijn modern, schoon en ingericht met sanitair voor volwassenen, kinderen en invaliden. Tevens beschikken de campings over wasmachines, wasdrogers, ruimte voor het storten van een chemisch toilet en op de campings waar de sanitair units erkend zijn met 2,5 ster of meer, zijn er ook privébadkamers en een aparte ruimte voor hondenbezitters.

Hoge score ANWB

De keuzecriteria zijn duidelijk gedefinieerd: de campings moeten voldoen aan de officiële Kroatische vier sterren categorie en in de ANWB campinggids een gemiddelde waardering van 8 of meer scoren. In totaal 32 campings in Kroatië voldoen aan deze criteria, 19 ervan liggen in het goed bereikbare Istrië. Van die 19 campings zijn er zes naturistencampings. Het totale overzicht staat in de ‘beste camping’ gids, waarvan een Nederlandse versie beschikbaar is op www.camping.hr.

Uitgebreide informatie op www.camping.hr  Algemene  informatie over Istrië op www.istra.hr

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.