Dark Mode On / Off

Gladde fietspaden leiden tot valpartijen

Een paard op het fietspad

Gladheid op fietspaden melden bij de gemeente

De (snel) wegen zijn dan wel weer goed te berijden maar nog lang niet alle fietspaden zijn van de sneeuw en ijs ontdaan. Menig fietser is de laatste weken dan ook al onderuit gegaan. Bij de Fietsersbond komen erg veel klachten binnen over fietspaden waar nog niet, of te weinig, is geveegd en gestrooid met pekel. Het strooien met pekel heeft ook niet zo’n groot effect want als er te weinig overheen gereden wordt met de banden, dan werkt dit niet voldoende.

De gemeente’s moeten dus zoveel mogelijk met schuivers en borstelwagens aan de slag. Wanneer je ten val komt en daardoor schade hebt geleden omdat de gemeente onvoldoende heeft gedaan aan de gladheidsbestrijding, dan is de gemeente aansprakelijk voor de geleden schade.

Zijn er ook in jouw gemeente fietspaden die door de gladheid tot problemen kunnen leiden, meldt dit dan op www.fietsersbond.nl/meldpunt.

Bron: fietsen.web-log.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.