Dark Mode On / Off

Goed afstellen fiets voorkomt ongemak

Elektrische fiets | Neem een paar lessen

Fiets moet op de juiste wijze worden afgesteld om ongemakken te voorkomen.

Wie regelmatig een tochtje maakt met de fiets kan te maken krijgen met zadelpijn of pijnlijke knieën. Deze ongemakken zijn te verhelpen door ervoor te zorgen dat de fiets goed is afgesteld en dat je wel de juiste maat fiets hebt. Het gezondheidsmagazine van de Consumentenbond ‘Gezondgids’ heeft enkele goede tips op een rijtje gezet.

Om een fiets goed af te stellen begin je met het zadel. Wanneer deze op de juiste wijze geplaatst is, verstel je daarna pas het stuur. het gemakkelijkste is wanneer iemand je even helpt zodat je op de fiets zit om e.e.a. goed af te stellen. Tegen de muur aanleunen wil ook. De juiste framemaat kun je uitrekenen. Meet je binnenbeenlengte op, tweederde ervan is de ongeveer de juiste framemaat.

Veilige verzorgingsproducten

Veel fietsers smeren een bepaald soort crème op de (binnen) benen die gevoeligheid moet voorkomen. Uit een aantal tests van de Consumentenbond blijkt dat er nogal wat crème’s op de markt zijn die juist gevoeligheid opleveren. Ondanks teksten als dermatologisch getest en hypoallergeen. Aan het artikel in de Gezondgids is medewerking verleend door een dermatoloog. Hier worden een aantal merknamen vermeld van verzorgingsproducten, die je het beste kunt gebruiken. Mogelijk kan ook de apotheker je wel van dienst zijn met een goed advies.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen