Dark Mode On / Off

Grijze haren

Grijze haren | Over de oorzaak en het voorkomen van grijze haren.

De kleur van ons haar wordt bepaald door de hoeveelheid melaninepigment in de haarschachten. Hoe hoger de concentratie melanine hoe donkerder ons haar is. Na ons 25e levensjaar kunnen grijze haren gaan voorkomen. Dat komt door het natuurlijke verouderingsproces waardoor er steeds minder pigment in de schachten wordt afgezet.

De eerste grijze haren zien we vaak het eerst bij de slapen en daarna is het hoofdhaar aan de beurt. Het tegengaan van grijze haren is moeilijk en op welke leeftijd we er mee te maken krijgen, is erfelijk bepaald. Je kunt het haar verven maar het zal niet 100% dekken omdat de haarschubben van grijs haar hard zijn en niet gemakkelijk open gaan. Er zijn wel producten op de markt die grijs haar geleidelijk laten verdwijnen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.