Dark Mode On / Off

Groningen – Architectuurwandeling

Prachtige stadswandeling groningen

Groningen | Prachtige stadswandeling langs alle architecturale bezienswaardigheden van de stad Groningen

De stad Groningen kent veel prachtige staaltjes architectuur. Van oude herenhuizen tot het Groninger Museum: in Groningen is er op het gebied van architectuur van alles te beleven. De architectuurwandeling leidt je langs de mooiste gebouwen.

Na de bouw van de Martinitoren zijn er in de stad een groot aantal markante gebouwen gerealiseerd. Vooral in de laatste decennia zijn er gebouwen bijgekomen die Groningen een onverwacht uiterlijk hebben gegeven. Voorbeelden daarvan zijn het nieuwe hoofdkantoor van de Gasunie, de woningen die gebouwd zijn in het kader van de manifestatie Blue Moon en het Wall House.

Bij de VVV in Groningen kun je een architectuurwandelroute krijgen, die je voert langs verscheidene architectonische hoogstandjes in de binnenstad. Je kent vast het Groninger Museum met z’n omstreden vormgeving. Andere hoogtepunten zijn het Westerhavencomplex, het Waagstraatcomplex en het pand van de Openbare Bibliotheek.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen