Dark Mode On / Off

Hand- en voetverzorging erg zinvol

Handverzorging en voetverzorging | Over het nut van manicure en pedicure.

Mooie en verzorgde nagels vallen direct op en geven je een gevoel van zelfvertrouwen. Want zeg nou zelf, wie wil er niet mooi en verzorgd uitzien? Nagels op vingers en tenen hebben trouwens wel degelijk een belangrijke functie. Zij zorgen ervoor dat de zenuwuiteinden die zich in de vingertoppen- en tenen bevinden worden beschermd.

Nagels moeten dan ook geregeld op een goede manier worden verzorgd met goede producten. Het is beter om in plaats van nagels te knippen deze te vijlen met een vijl. Indien mogelijk met een papieren vijl. Door het vijlen stimuleer je de groei van de nagels en worden ze steviger. Belangrijk is om nagels en nagelriemen goed schoon te houden.

Breng dagelijks een verzorgende crème aan om ze te beschermen. Nagels hebben veel te verduren en kunnen dan ook makkelijk scheuren of verkleuren. Een nagelbadje met wat druppels citroensap erin helpt goed om vlekken van nicotine en verkleuring te laten verdwijnen. Maak eens een afspraak bij een manicure of pedicure (bij oudere mensen komen zij vaak wel aan huis) en laat je eens lekker verwennen.

Voor mensen met diabetes of reuma en nog een aantal chronische ziekten is een behandeling door een pedicure met diabetische aantekening geen overbodige luxe.

Bron: Kliniekoverzicht.nl / Weekendkrant

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen