Dark Mode On / Off

Het fietsroutenetwerk

Maak je eigen fietsroute alvast in huis

Maak je eigen fietsroute alvast in huis

Het voorjaar is begonnen en met ongelooflijk mooi fietsweer. Het fietsplezier kan thuis al beginnen met het uitstippelen van mooie fietsroutes.

Om het uitstippelen van mooie routes te vergemakkelijken bestaat het fietsroutenetwerk. Dit ingenieuze systeem is bedacht door de ingenieur Bollen, die van oorsprong in de mijnen werkte waar ook een dergelijk systeem bedacht was. Voor het netwerk zijn routes gemarkeerd, door nummers toe te wijzen aan keuzepunten (bijvoorbeeld rechtdoor, linksaf of rechtsaf). Er zijn dus zodoende veel rondjes met nummers uitgezet die leiden tot oneindig veel routes.

Het fietsroutenetwerk is begonnen in Limburg en overgewaaid naar Brabant. Inmiddels is het netwerk in Zeeland ook al ontwikkeld. Via de genummerde wit-groene bordjes fiets je van knooppunt naar knooppunt. De routes zijn vaak autovrij en in 2 richtingen bewegwijzerd. Je bepaalt zelf, thuis aan de hand van een kaart of ter plekke op de fiets, de gewenste route en afstand. Het systeem is daardoor ontzettend flexibel.

Het netwerk wordt nog steeds verder ontwikkeld, maar sluit inmiddels wel naadloos aan op het netwerk van Belgie.  Meer info: www.fietsroutenetwerk.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen