Dark Mode On / Off

Het Maas- en Peelliniepad

Wandelen op blote voeten in de Hof van Twello

Maas- en Peelliniepad | Wandelroute door de mooiste natuurgebieden van het Land van Cuijk

Het Maas- en Peelliniepad is een streekpad van 122 kilometer in het noordoosten van Noord-Brabant. Deze wandelroute loopt door de mooiste natuurgebieden van het Land van Cuijk, een gebied tussen de Peel en de Maas. Vind je 122 kilometer iets te veel van het goede, dan kun je één van de zes etappes kiezen.
Onderweg zie je bossen, heidegebieden, vennen, rivieren en uiterwaarden. De sfeervolle (vesting)stadjes en dorpen doen niet vermoeden dat hier ruim een halve eeuw geleden zwaar gevochten is. Als je goed om je heen kijkt zie je op veel plaatsen nog ’sporen uit de oorlog’. Zij houden de herinnering aan deze periode levend.De route begint en eindigt bij het station van Cuijk. Het pad is in beide richtingen met geel-rode tekens gemarkeerd. Tussen Boxmeer en Vierlingsbeek overlapt het pad voor een deel met het Pieterpad.

De verschillende etappes zijn beschreven in een gidsje dat je bij VVV Land van Cuijk kunt kopen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen