Dark Mode On / Off

Hoe gebruik je aluminiumfolie

Aluminiumfolie | Welke kant moet boven of onder?

Vraag je je ook wel eens af hoe je aluminiumfolie nu eigenlijk moet gebruiken? Eén kant heeft immers een glimmende kant. Op de verpakkingen van aluminiumfolie wordt er niets over vermeld. Moet nu de glimmende of de doffe kant in de richting van de stralingswarmte worden gelegd?

Het antwoord is, dat het niet uitmaakt welke kant van de folie nu boven of onder ligt. In de fabriek wordt tijdens de laatste walsfase, twee vellen folie op elkaar gelegd en samen door de wals gehaald. Dat is de reden dat er aan één kant een blinkende kant ontstaat.

Voor het gebruik maakt het niet uit of nu de doffe of glimmende kant naar de stralingswarmte ligt.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.