Dark Mode On / Off

Tuintips Juni

tuin zomerklaar maken

Tuintips Juni | De zomer is begonnen.

Juni is de eerste zomermaand. De zon schijnt volop en de tuin wordt steeds kleurrijker. Tijd om te genieten van de weldadige warmte maar ook om het nodige in de tuin te doen.

Algemeen

Ook deze maand moet er weer onkruid worden verwijderd. Bescherm bij het gebruik van een onkruidbestrijdingsmiddel de overige planten. Het terras en het tuinpad vrijhouden van mos en onkruid. Plaats plantensteunen bij de vaste planten die hoog worden, zodat ze bij regen en harde wind niet plat gaan liggen.

Uitgebloeide bloemen verwijderen, de plant bloeit dan langer en mooier. Voorkom zaadvorming, haal o.a. de peulen van de blauwe regen weg, zodat deze het volgend seizoen weer volop bloeit. De peulen van de blauwe regen zijn daarnaast ook nog eens erg giftig.

Controleer je planten op slakken. Ze kunnen heel wat wegvreten.

Bemest de borders, heesters en hagen.

Het blad van de bollen die in het voorjaar hebben gebloeid helemaal laten afsterven voordat de bollen worden gerooid.
Wil je een deel van je tuin laten verwilderen laat dan de voorjaarbloeiers staan. Voor verwildering zijn o.a. blauwe druiven, boshyacinten en narcissen geschikt.

De bollen die zijn gerooid laten drogen en het zand eraf halen. Bewaar ze op een droge, koele en donkere plek.

De rozen bloeien nu volop, controleer ze elke dag op ziektes en luizen. Tref je luizen aan neem dan direct maatregelen.

Besproei de planten bij droog weer. Het is beter om één keer per week een aantal uren te sproeien in plaats van dagelijks.

Bron: Bakker

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen