Dark Mode On / Off

Geen schoonmaakdoekjes in toilet

Geen schoonmaakdoekjes in toilet

Schoonmaakdoekjes | Na gebruik niet door toilet spoelen.

Alhoewel het verleidelijk is om schoonmaakdoekjes na gebruik in het toilet te gooien is dat zeer onverstandig. De Nederlandse gemeenten worden enorm op kosten gejaagd daar blijkt dat deze schoonmaakdoekjes massaal door het toilet worden gespoeld. De pompen in het gemaal slaan tegenwoordig enkele keren per week vast vanwege deze doekjes.Gevolg hiervan is dat bij een verstopte pomp , vooral als het regent, gebruik moet worden gemaakt van overstorten in sloten en vijvers. Dit geeft vervuiling van het oppervlaktewater.

De stichting Rioned (kenniscentrum voor de Nederlandse rioleringen) heeft hierover een gesprek gehad met de grootste fabrikanten van dergelijke doekjes. Deze erkenden dat de doekjes veelal niet in het toilet thuishoren. Er wordt gekeken hoe het probleem is op te lossen.Normaliter is het zo dat alles wat door het spoelbakzeefje in de keuken kan ook in het riool mag. Behalve schadelijke stoffen. Ook geen vet, vloeibaar frituurvet en olie evenmin. En natuurlijk ook geen verf, medicijnen en chemisch afval.

Chemicaliën worden vaak niet afgebroken en verdwijnen dan ongezuiverd naar sloten en beken. En wat Rioned betreft: niet één doekje door het toilet.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen