Dark Mode On / Off

Hoe kun je je woning comfortabel inrichten bij lichamelijke klachten?

Als je lichamelijke klachten hebt, is het natuurlijk belangrijk om de woning zo comfortabel mogelijk in te richten. Zo kun je zoveel mogelijk blijven genieten van je eigen huis. Er zijn verschillende oplossingen te bedenken, voor verschillende typen woningen. In deze blog zetten we onze tips op een rijtje.

Seniorenbed in de slaapkamer

Goed slapen is heel belangrijk. Zeker bij lichamelijke klachten. Zorg daarom dat de slaapkamer een fijne plek is om te vertoeven. Een seniorenbed van DeSuite.nl is speciaal ontworpen voor het ouder worden. Daarbij wordt er gekeken naar persoonlijke wensen, waarbij er rekening kan worden gehouden met bepaalde klachten. Zo is een hoog laag bed een veilig en ergonomisch doordacht bed. In een hoog laag seniorenbed is het in- en uitstappen eenvoudiger, evenals de verzorging aan het bed. Kies verder voor een bed met een juist matras en eventuele extra’s zoals een uitstaphulp of papegaai. Dergelijke hulpmiddelen kunnen ook geplaatst worden op het moment dat de situatie daarom vraagt.

Het bed op de begane grond

Het is belangrijk dat het bed zelf zorgt voor comfort, zoals we hierboven hebben benoemd. Denk verder aan de route naar het bed toe: ook deze vraagt wellicht om een aanpassing. Als de slaapkamer zich op een hogere etage in de woning bevindt, kan het moeilijk zijn om hier te komen, op het moment dat traplopen een probleem vormt. Een oplossing is om het bed op de begane grond te plaatsen. Dit kan in de woonkamer, of mogelijk kan er een afzonderlijke kamer of een hoek worden ingericht als nieuwe slaapkamer. Zo hoeft er een minder grote afstand te worden afgelegd naar het bed toe.

Een traplift in huis

Als het toch nodig is om naast de begane grond ook op de hogere etages te komen, bijvoorbeeld om naar de badkamer te gaan, kan er worden gedacht aan een traplift in huis. Zo hoeft er niet meer op de trap te worden gelopen, maar is er een elektrische stoel bij de trap om op zittende wijze boven te komen. Indien bijvoorbeeld de partner niet met de lift naar boven hoeven te komen, is het raadzaam om voor een inklapbare stoel te kiezen. Zo kan de trap indien wenselijk met de lift worden gebruikt, maar kan er ook nog altijd op de trap worden gelopen.

Badkamer met een inloopdouche

Ook in de badkamer kunnen er de nodige aanpassingen worden gedaan om het comfort te vergroten. Is er momenteel een badkuip in de ruimte te vinden, waar ook de douche in is bevestigd? Het kan steeds moeilijker worden om hierin te stappen. Een inloopdouche maakt dit een stuk veiliger en eenvoudiger, waarbij er gewoon recht vooruit in de douche kan worden gelopen. Zo’n douche kent vaak een mooi en modern design, bijvoorbeeld met stijlvolle glazen wanden en een strakke afwerking. Zo vormt het ook qua uitstraling een ware upgrade van de badkamer. Denk verder aan eventuele extra’s, zoals een stoel in de douche, om op plaats te nemen als het moeilijk is om lang te staan. Ook hier kan weer worden gekozen voor een inklapbare stoel. Op die manier kunnen de aanpassingen aan de woning zo persoonlijk mogelijk worden ingericht.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen