Dark Mode On / Off

Hoest is hinderlijk

Hoest is hinderlijk, voor jezelf en voor anderen. Meestal is een onschuldige, virale infectie de oorzaak en gaat het vanzelf weer over.

Hoest is hinderlijk, voor jezelf en voor anderen. Meestal is een onschuldige, virale infectie de oorzaak en gaat het vanzelf weer over.

Hoestdrankjes en andere middeltjes kunnen helpen maar let wel op, de ene hoest is de andere niet.

Kriebelhoest (droge/prikkelhoest)
De kriebel hoog in de keel kan vaak al worden verzacht met een dropje/pastille of het regelmatig drinken van water. Bij een diepere kriebelhoest is het belangrijk de aandrang om te hoesten te onderdrukken, daar zijn speciale middelen voor.

Vastzittende hoest
Bij deze hoest probeert het lichaam het vastzittende slijm naar buiten te werken. Deze hoest mag niet worden onderdrukt, maar moet juist “los” worden gemaakt. Dat kan met een slijmoplossend middel, er zijn allerlei siropen en pastilles in de handel.
Met stomen met etherische oliën (eucalyptus, thijm etc.) worden de dieper gelegen delen van de luchtwegen bereikt.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen