Dark Mode On / Off

Ouderen met slecht gebit

Ouderen met slecht gebit

Slecht gebit ouderen schaadt een goede gezondheid

De ouderen en met name de alleenstaande ouderen brengen vrijwel geen bezoek meer aan de tandarts. Hierdoor lopen ze rond met een uitermate slecht gebit of kunstgebit. Dit concludeert het Nationaal Fonds Ouderenhulp (NFO). Doordat ouderen vaak moeten rondkomen van alleen hun AOW-uitkering zijn voor hen de kosten van tandartsbezoek bijna niet op te brengen.

Door de slechte staat van het gebit krijgen ze vaak last van tandvleesontstekingen wat weer tot gevolg heeft dat ze minder gaan eten. Hierdoor gaat ook hun algemene gezondheidstoestand achteruit. In verzorgingshuizen kunnen ze nog wel op eenvoudige manier gebruik maken van mondzorg maar de alleenstaande oudere die ook nog zelfstandig woont ziet praktisch geen tandarts meer.

Misschien toch niet zo’n goed idee van het kabinet om de tandartscontrole voor volwassenen uit het basispakket te halen?

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.