Dark Mode On / Off

Verband tussen cholesterol en glaucoom

Effect van cholesterolverlagers | Kleinere kans krijgen van glaucoom

Tot voor kort werd aangenomen dat glaucoom (achteruitgang van de oogzenuw) als oorzaak een verhoogde druk in het oog had. Gebleken is echter dat dit maar ten dele waar is.

De echte oorzaak schijnt een verminderde doorbloeding van het oog te zijn. De oorzaak is dan dat de bloedvaten minder goed in staat zijn de bloeddruk te regelen. Bij mensen met hart- en vaatziekten verbetert dit vermogen echter als het cholesterolgehalte van het bloed kan worden verlaagd.

Uit onderzoek is gebleken dat patienten die cholesterolverlagers gebruiken een veel kleinere kans hebben op het krijgen van glaucoom.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen