Dark Mode On / Off

Ook liposuctie valt onder plastische chirurgie

Plastische chirurgie | Face-lifts en ooglidcorrecties zijn net zo populair als de borstvergroting.

Sinds de jaren tachtig wordt Liposuctie al uitgevoerd in Amerika. Ongeveer tien jaar later, wordt de ingreep pas in Europa en Nederland uitgevoerd. De kosten van een behandeling zijn circa € 1.000. Ook deze ingreep valt onder de plastische chirurgie.

Liposuctie staat bekend als een veilige operatie, toch werden al in 2004 de eerste ernstige complicaties gemeld in het Nederlands Tijdschrift geneeskunde.

Niet alle complicaties zullen zijn gemeld het aantal zal dan ook hoger zijn dan bekend. De hygiëne in privé-klinieken is niet optimaal zo concludeerde de Inspectie voor de gezondheidszorg.

Een derde van alle cosmetische ingrepen in Nederland betreft een borstvergroting, 7.000 op een totaal van zo’n 25.000 cosmetische operaties.

Face-lifts en ooglidcorrecties zijn net zo populair als de borstvergroting.

Het overige deel wordt gevormd door operaties aan de buik, zoals buikwandcorrecties en liposuctie.

Nederland krijgt steeds meer plastisch chirurgen. De meesten van hen werken naast hun werk ik het ziekenhuis ook nog in een privé-kliniek. Hier ligt het salaris namelijk aanzienlijk hoger.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.