Dark Mode On / Off

Afvallen door elektrode in het hoofd

Afvallen | Electrode geeft waarschuwing als er genoeg is gegeten.

In Belgie zijn proeven gedaan bij patienten die lijden aan obesitas door een elektrode in de hersenen te plaatsen. Deze elektrode geeft het lichaam dan een signaal dat de persoon genoeg gegeten heeft, waardoor afgevallen kan worden.

De 2 proefpersonen hebben de elektrodes 1,5 maand ingebracht gekregen en over ongeveer 3 maanden worden de uitslagen verwacht. Elektrodes werden al gebruikt bij Parkinson-patienten maar er lijken nu meer toepassingen denkbaar, zoals bij gewichtsproblemen maar ook bij verslavingen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen