Dark Mode On / Off

Hommels

hommels kunnen tegen kou

Hommels vliegen ook bij lagere temperaturen

Hommels zijn kleurige, harige en vaak fors gebouwde sociale insecten. Ze vliegen ook bij lage temperaturen.

De vleugelspieren kunnen ze gebruiken om te vliegen maar deze vleugelspieren kunnen ze ook zgn loskoppelen, dan worden ze gebruikt om zich op te warmen.

De verschillende soorten hommels lijken gemakkelijk te identificeren er komen echter ook kleurafwijkingen voor.
Het nest wordt gemaakt van was, de vrouwelijke exemplaren kunnen dit uit speciale klieren produceren. Ze bouwen daarvan broedcocons waarin de koningin het eitje legt.

Dit nest wordt vroeg in het voorjaar gebouwd door de koningin, later wordt deze taak overgenomen door de werksters. De koningin hoeft dan alleen nog maar eitjes te leggen. Aan het eind van het seizoen worden de nieuwe koninginnen geboren deze vliegen uit om vervolgens na bevruchting ergens alleen te overwinteren. De rest van het volk gaat dood.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.