Dark Mode On / Off

Werkloze 50-plussers en werk zoeken

Werkloze 50-plussers en werk zoeken

Werklozen boven de vijftig kunnen nog wel werk vinden.

Een van de grotere outplacementbureaus in Nederland, Lee Hecht Harrison, denkt dat werkloze mensen boven de vijftig wel degelijk een nieuwe baan kunnen vinden alleen zoeken ze vaak op de verkeerde manier. Vaak begint men met zoeken bij het CWI, of men reageert op vacatures via internet en uit kranten.

Volgens het bureau helpt hen dit weinig. Meer dan tachtig procent vindt binnen een jaar een baan door contacten via anderen. Mensen die nog een baan hebben kunnen hen een tip geven wanneer er een baan vrijkomt. Lee Hecht Harrison helpt bedrijven die van overtollig personeel af willen met het vinden van werk voor de werknemers die weg moeten. Manager Paul Donkers signaleert dat bij reorganisaties vooral ouderen worden weggestuurd. Door veranderingen in de sociale zekerheid moeten ook zij snel op zoek naar een nieuwe baan.

Volgens de bonden is het voor ouderen bijna onmogelijk nog werk te vinden. Volgens Donkers klopt dat toch niet geheel. De reden dat ze geen baan vinden is dat ze niet naar de juiste instanties e.d. gaan. De jongeren weten de juiste weg om aan werk te komen wel te vinden. Ook vinden vijftigplussers geen werk omdat ze naar de verkeerde vacatures zoeken (de functie omschrijvingen zijn de laatste jaren gewijzigd).

Als ouderen maar op de juiste manier zoeken lukt het ook hen om een nieuwe baan te vinden.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen