Dark Mode On / Off

Douchekop, bergplaats vol bacterien

Douchekop, schuilplaats voor veel bacteriën

Douchekop, schuilplaats voor veel bacteriën

Amerikaanse onderzoekers hebben een studie verricht naar het aantal ziekmakende bacteriën op douchekoppen. Men heeft eerst het water onderzocht voor het in de douchekop terecht kwam. Eenmaal aangekomen in de douchekop bleek het water honderd keer zoveel bacteriën te bevatten.

De onderzoekers raden dan ook aan om regelmatig de douchekop te inspecteren en wanneer deze veel aanslag bevat om dan een nieuwe douchekop te kopen. Aangeraden wordt een metalen douchekop. Op de plastic modellen blijven de micro-organismen langer aanwezig. De aanwezige bacteriën zijn slecht voor mensen met zwakke longen of een zwak immuunsysteem. Zij kunnen beter een bad nemen dan een douche. Mensen die verder gezond zijn hoeven zich geen zorgen te maken.

Bron: GoedGevoel.be

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.