Dark Mode On / Off

Groene thee blijkt gezond

Groene thee | Een paar kopjes per dag houdt je jong.

Elke dag een kopje groene thee drinken zou de kans op geestelijke aftakeling bij het ouder worden verminderen. Dit stellen onderzoekers aan de Tohoku Universiteit in Japan vast, nadat ze meer dan 1000 personen lieten mee doen aan een onderzoek.

Door de hogere inname van groene thee traden er minder cognitieve stoornissen op. Van diegenen die 6 koppen groene thee per week dronken had 38% een lager risico op geestelijke aftakeling bij ouder worden.

Van de personen die 2 koppen groene thee per dag dronken had zelfs 54% minder risico. Thee bevat ook nog L-theanine, een aminozuur wat de ontspanning en geestelijke concentratie ten goede komt.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.