Dark Mode On / Off

Vaatdoek goed laten drogen

vaatdoekjes op tijd uitwassen

In veel huishoudens ligt de vaatdoek wel tot 2 weken op het aanrecht

De Universiteit Wageningen deed een onderzoek naar het gebruik van de vaatdoek in de keuken. Het komt nog veel te vaak voor dat een vaatdoek te lang wordt gebruikt.

Gemiddeld, zo bleek uit het onderzoek, ligt een vaatdoek twee weken op het aanrecht. Om besmetting met etenswaren te voorkomen raadt het Voedingscentrum aan om iedere dag een schone vaatdoek te gebruiken.

Voor alle andere keukenklusjes wordt keukenpapier geadviseerd. Laat een magnetron nooit ‘netjes’ vochtig opgevouwen liggen. Hang deze op, om te laten drogen. Bacterien groeien snel in een vochtige doek.

Vaatdoekjes moeten grondig worden gereinigd in de wasmachine op minimaal 60 graden. Je kunt om de aanwezige bacterien te doden, vaatdoekjes ook twee minuten in de magnetron leggen. Daarna is 99 procent van de bacterien gedood.

Let op: in de magnetron nooit droge doekjes leggen omdat dan de magnetron in brand vliegt.

Bron: De Telegraaf

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen