Dark Mode On / Off

Houd hier rekening mee bij een zakelijke lening

Zakelijke lening vergelijken

Een zakelijke lening kan voor jouw bedrijf net het zetje in de rug zijn dat nodig is om te groeien. Meer en meer ondernemers zien de voordelen van deze financieringsvorm in, waardoor een zakelijke lening aan populariteit wint. Overweeg je ook om een bedrijfslening aan te vragen? Dan ga je vast en zeker op onderzoek uit. Je ontdekt in dat geval al snel dat de mogelijkheden nagenoeg eindeloos zijn. Om jezelf tijd en moeite te besparen, kun je een aanvraag indienen bij de eerste de beste geldverstrekker. Helaas pakt dit niet altijd goed uit. Om te voorkomen dat je spijt krijgt van jouw keuze, vertellen we je hier waar je rekening mee moet houden bij een zakelijke lening. 

1. Looptijd

Bij de aanvraag van een zakelijke lening kom je voor een aantal keuzes te staan. Je moet niet alleen een bedrag kiezen dat je wilt lenen, maar je bepaalt ook zelf wat de looptijd is. Veel geldverstrekkers bieden je op dit gebied verschillende mogelijkheden aan. Je kunt voor een looptijd van een paar maanden kiezen, maar ook voor een looptijd van een paar jaar.

Veel ondernemers kiezen standaard voor een lange looptijd. Dit komt doordat jouw maandelijkse lasten dan lager uitvallen dan wanneer je voor een korte(re) looptijd kiest. Toch ben je vaak goedkoper uit als je voor een kortere looptijd kiest. Doordat je een hoger bedrag per maand aflost, betaal je minder lang rente. Onderaan de streep kan dit je al snel een flink bedrag schelen.

2. Rente

Naast de looptijd moet je bij een zakelijke lening ook rekening houden met de rente. Door rente te berekenen over de lening is het voor een geldverstrekker namelijk financieel interessant om een lening te verstrekken. De hoogte van de zakelijke lening rente is afhankelijk van diverse factoren. Zo speelt de hoogte van het bedrag mee, evenals de rentestand. Je hoeft overigens niet bang te zijn dat de rente over een zakelijke rekening iedere maand anders is. Op het moment dat je de lening afsluit zet een geldverstrekker de rente namelijk vast. Hierdoor weet je precies wat jouw maandlasten zijn gedurende de hele looptijd van de lening.

3. Bestedingsdoel

Ondernemers die op zoek zijn naar een zakelijke financiering komen al snel uit bij een zakelijke lening. Wanneer je geld nodig hebt om een nieuwe machine te kopen of een bedrijfspand te aan te schaffen, is deze financieringsvorm een goede keuze. Het is alleen niet zo dat een zakelijke lening altijd de juiste keuze is. Wanneer je werkkapitaal nodig hebt, kun je bijvoorbeeld beter voor zakelijk krediet kiezen.

4. Vergelijken

Zoals je hierboven kon lezen is het verstandig om rekening te houden met een aantal zaken als je een zakelijke lening af wilt sluiten. Omdat deze financieringsvorm per geldverstrekker behoorlijk kan verschillen, doe je er goed aan een vergelijking te maken. Wie hier niet onnodig veel tijd en moeite in wil steken, maakt gebruik van een vergelijkingssite. Je vult hier simpelweg in wat je van een zakelijke lening verwacht en de site gaat voor je aan de slag. Door een vergelijking te maken lukt het je vast en zeker om de beste zakelijke lening te vinden.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.