Dark Mode On / Off

Vergeet hier geen rekening mee te houden bij het kiezen van een nieuwe zorgverzekeraar!

Zorgverzekering vergelijken

Met een zorgverzekering gaat het net iets anders dan bij een andere verzekeringen. In de periode van november tot eind december heb je namelijk de mogelijkheid om je verzekering aan te passen. Maar voor je zover bent geven we je in deze blog een aantal tips die je kan gebruiken voordat je een nieuwe verzekering gaat afsluiten.

Verzekeringen 

Tegenwoordig kan je verzekeringen met elkaar vergelijken. De basisdekking is namelijk bij iedere verzekeraar hetzelfde, omdat deze verplicht is in Nederland. Er zijn verschillende vergelijk zorgverzekering sites die voor jou de beste verzekeringen samenstellen en deze ook vervolgens verder voor jou afhandelen. Hiermee heb je niet alleen de beste deal, maar kan je de verdere zaken ook uit handen geven. Let er hierbij wel op dat je een nieuwe verzekering afsluit voor een jaar en denk daarbij goed na wat je wel en niet nodig hebt. 

Eigen risico 

Daarbij kan je zelf bepalen hoe hoog je eigen risico wordt. Het eigen risico is voor het jaar 2022 bepaald op 385 euro. Dit kan je zelf aanpassen naar een hogere waarde, dit bedrag kan oplopen tot 800 euro. Als je een hoger eigen risico hebt, betaal je in de meeste gevallen minder premie, maar moet je wel de eerste zorgkosten zelf betalen. Denk daarom goed na over de hoogte van je eigen risico en de zorg die je denkt nodig te hebben voor komend jaar. 

Polissen 

Daarnaast zijn er verschillende polissen waar je rekening mee moet houden. De drie meest gebruikte polissen zijn de restitutie, natura en budgetpolis. Een restitutiepolis is de duurste polis die we kennen, daarna komt de naturapolis en de budgetpolis is het goedkoopst. Bij het afsluiten van een polis krijg je de volledige kosten vergoed. Het enige nadeel hiervan is dat je dan alleen naar de toegewezen zorgverlener kunt gaat waar je verzekering een contract mee heeft. Hiermee ben je niet vrij in het kiezen van een zorgverlener. Ga je toch naar een andere zorgverlener dan betaal je een deel van de kosten zelf. 
Voor het afsluiten van een zorgverzekering 2023 is het handig om naar een aantal aspecten te kijken. Begin met het vergelijken van verschillende verzekeringen. Bedenk daarna welke zorg je aankomend jaar nodig hebt en bepaal aan de hand daarvan de hoogte van je eigen risico. Het afsluiten van een polis is niet verplicht, maar kan soms wel voordelig zijn.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen