Dark Mode On / Off

Houd jij van een mooie volle rode wijn, of juist van verfrissend wit? Ontdek deze Italiaanse pareltjes voor bij de barbecue!

Dat je in Italië volop kunt genieten van lekker eten wisten we al. Maar ken je ook de schitterende wijnen die Italië produceert? Wijnen zoals Prosecco, Pinot Grigio en Amarone zijn wereldberoemde Italiaanse wijnen. Maar er zijn nog meer indrukwekkende pareltjes afkomstig uit Italië, die je misschien nog niet kent.

Ben je op zoek naar een rood wijntje met een beetje pit en karakter voor bij de barbecue? Of ga je vis op de barbecue leggen en zoek je naar een wijntje dat hier mooi bij past? Lees dan verder! We hebben de lekkerste Italiaanse wijnen voor bij de barbecue voor je geselecteerd.

Mooie opties bij gegrild vlees

Als je een mooi stukje vlees gaat grillen op de barbecue, mag hier best een krachtige, tanninerijke wijn bij geserveerd worden. Een stevige wijn kan zo’n robuuste, kruidige steak namelijk goed hebben. Ben je op zoek naar een wijntje die enerzijds krachtig is, maar tegelijkertijd ook charmant en aangenaam zacht? Dan is barolo jouw ideale gezelschap tijdens de barbecue. Deze verleidelijke, grootse wijnen uit de Italiaanse Piemonte zijn prachtig rijk van smaak, met veel diepgang en complexiteit. Je proeft enerzijds veel rijp donker fruit, maar ook mooie aardse en kruidige tonen en een zachte, bijna fluwelige lange finale. En die tannines, die smelten schitterend samen in combinatie met het malse stukje vlees: ‘La dolce vita’ in je eigen achtertuin!

Ken je Barolo wijnen al en wil je eens iets anders proberen? Dan is er nog een juweeltje onder de Italiaanse rode wijnen: de negroamaro: nóg iets steviger en robuuster van aard dan de Barolo, maar zeer harmonieus en vol van smaak met sappige rijpe bramen en kersen, subtiele nuances van chocolade, ceder en vanille en een licht peperige finale. Een prachtige aanvulling op een malse biefstuk van de barbecue, of kruidige gegrilde worstjes.

Smaakvolle witte wijnen bij geroosterde vis

Ga je een visje roosteren op de barbecue, zoals kabeljauw of makreel, bijvoorbeeld met wat citroen en mediterraanse kruiden? Schenk dan een droge witte wijn met een fris karakter zoals een elegante Vermentino. De wijnen van deze druif zijn enerzijds friszuur, sprankelend en levendig van karakter, maar toch ook verleidelijk, romig en vol van smaak met fruitige tonen van citrusfruit. Heerlijk bij een gegrilde moot vis van de barbecue, maar ook een bijzonder lekkere aanvulling bij geroosterde kalkoen en kip.

Aanraders bij gegrilde groenten

Ook groenten smaken extra bijzonder als je ze grilt op de barbecue. Leg bijvoorbeeld een zoete puntpaprika, aubergines of courgette op de grillplaat, en ze krijgen een zoetige, verrassend lekkere grillsmaak. De ultieme wijn bij gegrilde groenten is een rosé van Siciliaanse bodem. Fruitig, aangenaam fris, delicaat en licht kruidig: en in combinatie met gegrilde groenten weet hij de smaakpapillen uitstekend te verrassen!

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen