Dark Mode On / Off

Huidverzorging, ook voor heren..

Huidverzorging, ook voor heren..

Huidverzorging | Ook voor mannen is een goede gezichtsverzorging belangrijk in de strijd tegen huidveroudering

Smeren is iets voor vrouwen denken mannen, niets is echter minder waar. Vanaf een jaar of veertig wordt ook de huid van mannen dunner, minder elastisch en rimpelig.

Het eerste dat mensen opvalt bij een ontmoeting, is het gezicht. Een gezonde huid is het belangrijkste element van een fantastisch gezicht. Huidverzorging is dus ook voor mannen belangrijk.

Reinigen van de huid

Veel mannen denken dat scheren voldoende is. Dit is niet waar. Mannen hebben gemiddeld een 15% vettere huid dan vrouwen. Dit betekent in de praktijk dat een mannenhuid sneller vies wordt dan de huid van de vrouw. Daarom is het belangrijk om de huid regelmatig goed te reinigen met een product voor dieptereiniging. Dit houdt de poriën open en de huid stralend gezond.

Voeden van de huid

Naast reinigen, is het belangrijk om de huid te voeden. Mannen zouden vanaf hun veertigste iedere dag, ‘s ochtends en ‘s avonds hun gezicht in moeten smeren met verzorgende gezichtscrème voor mannen. Hiermee kan het huidverouderingsproces worden vertraagd.

Heb je na het scheren veel last van een trekkerige en droge huid dan is het aan te bevelen al voor je veertigste je huid met een goede crème in te smeren.

Meer tips voor een gezonde mannenhuid:

Vermijd overmatige blootstelling aan de zon

Blijf in conditie

Eet gezond en drink voldoende water

Doe alles met mate, dus niet teveel alcohol en dergelijke

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.