Dark Mode On / Off

Beeldjes maken met Paverpol

Paverpol | Wees eens creatief en maak zelf prachtige objecten.

Hobbyisten en kunstenaars weten het gebruik van Paverpol zeer te waarderen. Met de op waterbasis samengestelde decoratie- en textielverharder kan men vele materialen keihard laten worden. Paverpol is ontwikkeld door een groep kunstenaars en wereldwijd te koop bij veel winkeliers. De verharder is voor mens en dier onschadelijk en heeft geen negatieve invloed op het milieu.

Veel materialen, w.o. papier, textiel, glasvezelmat en zeemleer worden door de bewerking met Paverpol keihard. Eveneens is het goed te gebruiken op gips, beton, steen of keramiek door de uitstekende hechting.

Wanneer je zelf prachtige kunst aan het maken bent, zoals tuinbeelden, sculpturen, poppen of andere decoraties, overweeg dan het gebruik van Paverpol. Bijkomend voordeel is de snelle droging waardoor een kunstwerk ook echt in één dag klaar kan zijn. Paverpol is in verschillende tinten leverbaar. Naast de transparante uitvoering is er ook het brons, terra cotta en een loodkleur verkrijgbaar. Ook andere kleuren zijn met behulp van het kleurpoeder ‘Pavercolor’, in minstens 26 kleuren leverbaar, naar eigen inzicht te maken.

Wie bezig is om een groot kunstwerk voor buiten te maken moet er wel aan denken dat er een stevig frame wordt gebruikt. Alleen door het gebruik van Paverpol blijft een papieren Eiffeltoren niet overeind. Ondersteuning is dan ook nodig. Objecten voor buiten moeten wel goed worden uitgehard, dit kan, afhankelijk van de temperatuur, een paar weken in beslag nemen.

Vloeibare Paverpol moet vorstvrij worden bewaard. Wanneer een object goed is uitgehard dan doorstaat het zeker een extreme vorstperiode. Handen en gereedschap zijn eenvoudig weer schoon te krijgen door ze met warm water af te spoelen. Je hoeft dus geen handschoenen te gebruiken. Alle materialen die eerst in Paverpol gedrenkt zijn, zijn ook nog eens brandvertragend.

Bron en meer info: www.paverpol.com

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.