Dark Mode On / Off

Schoonmaken zonder chloor

Schoonmaken zonder chloor

Schoonmaken| Gebruik geen chloor bij het schoonmaken en afwassen.

Schoonmaakmiddelen zijn erg belastend voor het milieu. Eén van de middelen die het milieu erg aantasten is chloor, daarbij komt nog dat chloor eigenlijk helemaal niet schoon maakt. Chloor kan ook nog eens gevaar opleveren als het in aanraking komt met andere schoonmaakmiddelen zoals allesreiniger. Er kan dan een zeer gevaarlijke chloorgas ontstaan. Schoonmaken kun je beter doen met schoonmaakazijn of de ouderwetse groene zeep . Een allesreiniger met het EKO-keurmerk is ook goed.

De Afwas

Zo’n 50% van de Nederlandse huishoudens wast met de hand af. De andere helft doet de vaat in de vaatwasser. Voor de afwas gelden nog de volgende tips:

Een vaatwasser moet je alleen laten draaien wanneer deze vol is. Voorspoelen is echt niet nodig en op lage temperatuur wordt alles ook prima schoon. Zorg dat het rooster onder in de vaatwasser goed schoon blijft.

Ga je met de hand afwassen, gebruik dan een afwasteiltje. Dit voorkomt veel verspilling van water. Gebruik ook niet onnodig veel afwasmiddel, het wordt er niks schoner van en ook afwasmiddel is nadelig voor het milieu. Alle beetjes helpen.

Bron: groener.nl

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen