Dark Mode On / Off

IJsselstein

In het historische centrum van de Baroniestad IJsselstein waant u zich in de Middeleeuwen. De historische binnenstad dateert van het begin van de 14e eeuw en heeft een roemrucht verleden. In de 13e eeuw liet Gijsbrecht van Amstel een kasteel bouwen, waar nu nog de kasteeltoren van over is gebleven. De binnenstad is uitgeroepen tot beschermd stadsgezicht en wordt omgeven door de vestinggracht en een deel van de stadsmuren.

Het Stadsmuseum herbergt veel informatie over deze historisch interessante binnenstad IJsselstein. Het is een prima startpunt om deze zeer boeiende stad te ontdekken en veel kennis te vergaren. Daarnaast bezit IJsselstein vele historische bijzonderheden die zeker een bezoek waard zijn.

Stadsmuseum IJsselstein

In het Stadsmuseum van IJsselstein (www.stadsmuseum.nl) komt de oude geschiedenis van de stad tot leven, voor jong en oud. Ook worden er bijzondere wisseltentoonstellingen en exposities gehouden rondom historie en kunst.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen