Dark Mode On / Off

Indienen aangiftebiljet voor belastingteruggave

indienen aangiftebiljet

Tot en met 5 jaar na einde van het belastingjaar is het nog mogelijk om een aangifte Inkomstenbelasting in te dienen, zonder dat je hiervoor uitgenodigd bent door de Belastingdienst. Het indienen van een aangiftebiljet kan zinvol zijn als je bijvoorbeeld een korte tijd inkomen hebt genoten, maar ook als je, naar nu blijkt, recht had op een hogere heffingskorting. Dat kan het geval zijn als je in een belastingjaar bijvoorbeeld  alleenverdiener of alleenstaande ouder bent geweest.

Het bedrag voor teruggaaf moet hoger zijn dan € 14. Denk er wel aan dat als je onnadenkend een aangiftebiljet indient het ook kan zijn dat je in plaats van een bedrag terugkrijgt, een bedrag moet betalen. Maak dus wel eerst een proefberekening.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.