Dark Mode On / Off

Intimiteit na je vijftigste: dit moet je erover weten

Het leven stopt niet na je vijftigste, dus intimiteit hoeft ook niet te stoppen. Wel verandert er veel in je lichaam na de overgang en dit heeft ook invloed op je behoeften. In dit artikel lees je hoe je om kunt gaan met deze veranderingen en behoeften.

Het begint in je hoofd

In je hersenen wordt onder andere oestrogeen aangemaakt en dit hormoon zorgt ervoor dat je vagina vochtig kan worden. Na de overgang heb je minder oestrogeen en duurt het vaak langer tot je vochtig bent. Niet voor niets geven 50-plussers aan langer voorspel te hebben dan toen ze jonger waren. Veel stellen maken dan ook gebruik van leuke intieme hulpmiddelen. Easytoys.nl heeft jarenlange online ervaring en wil jou als klant alleen de beste producten en service bieden. Dat brengt nieuwe mogelijkheden en genot met zich mee.

Verveling kan toeslaan

Los van de lichamelijke veranderingen, kan ook simpelweg verveling een rol gaan spelen. Veel 50-plussers zijn al lang samen met hun partner en uit veleIntimiteit na je vijftigste: dit moet je erover weten onderzoeken blijkt dat stellen die langer bij elkaar zijn minder belangstelling hebben om intiem met elkaar om te gaan. Of je dat vervelend vindt of niet, mag je natuurlijk helemaal zelf weten. Als je dat wil voorkomen, of er iets aan wil doen als het al zover is, zijn er eenvoudige tips om je te helpen.
•    Praat erover! Ook als je het moeilijk vindt. Wees moedig en zet de eerste stap.
•    Probeer het gewoon. Als je weinig seks hebt, raakt je lichaam het ontwend. Je zult verrast zijn hoe lekker je het vindt als je het gewoon weer eens probeert.
•    Zoek de spanning. Gebruik eens een vibrator, of een blinddoek. Stimuleer je fantasie!
Accepteer Dat Het Leven, Je Lijf En Jijzelf Veranderen

Het komt maar al te vaak voor dat mensen moeite hebben met de gevolgen van ouder worden. Als dat ook voor jou geldt, probeer dan te accepteren dat het leven nu eenmaal veranderd. Omarm je leeftijd en gebruik je ervaring, kijk voorbij jouw extra rimpels, of zijn buikje. Het leven veranderd continu en de tijd laat littekens achter. Laat je hierdoor niet tegenhouden. Je hebt recht op een fijne intieme relatie, wat je leeftijd ook is!

Meer informatie lees je op Gezondheidsnet

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen