Dark Mode On / Off

Ischias, vervelende zenuwpijn in de onderrug

Ischias | Symptomen, oorzaak en oplossing

Ischias | Symptomen, oorzaak en oplossing van zenuwpijn in de onderrug.

Ischias is een vorm van zenuwpijn die optreedt in de onderrug. Vaak gaat deze vervelende, zeurderige pijn samen met een rughernia.

De verschijnselen van Ischias kunnen erg vervelend zijn en langdurig aanhouden. De belangrijkste klacht is pijn aan de achterkant van het been, vanaf de bil tot aan de voet, en duidt vaak op een beknelde zenuw. Daarbij kan ook pijn in de onderrug voorkomen. Andere symptomen zijn een functieverlies van spieren en gevoelloze voeten of tenen. De huisarts zal meestal voorschrijven dat je voldoende bedrust neemt in combinatie met oefeningen. Ook een massage kan verlichting bieden.

Hiervoor geldt namelijk dat op de juiste wijze bewegen erg belangrijk is en beslist niet overbelasten.

Vaak gaan de klachten dan na een tijdje wel over. In enkele gevallen worden er wel eens injecties tegen de pijn gegeven. Voorkom overgewicht en wees matig met alcohol des te eerder verdwijnen de klachten. Wanneer dat niet het geval is dan kan een operatie mogelijk helpen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.