Dark Mode On / Off

Hoe meet je je Body Mass Index

BMI | De BMI houdt geen rekening met iemands vetpercentage

Gezondheidsrisico’s worden gemeten aan de hand van de Quetelet-index of Body Mass Index kortweg BMI. Het lichaamsgewicht gedeeld door het kwadraat van zijn lengte

Een uitkomst tussen 18,5 en 25 is goed, bij een uitkomst van boven de 25 is er sprake van overgewicht en bij een BMI boven de 30 is er sprake van ernstig overgewicht. Een BMI boven de 40 wordt ook wel morbide obesitas genoemd.

Is de BMI lager dan 18,5 dan is er sprake van ondergewicht.

De BMI houdt geen rekening met iemands vetpercentage. Een gespierd (en daardoor zwaarder) persoon kan daardoor volgens de BMI ook te zwaar zijn.

Tegenwoordig wordt steeds vaker gewerkt met de buikomtrek. Bij vrouwen moet deze beneden de 80 centimeter zijn en bij mannen beneden de 94 centimeter.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen