Dark Mode On / Off

Isla Margarita | Meestal zonnig en prachtige stranden

isla margarita

Isla Margarita op 9,5 uur vliegen van Nederland, is een droombestemming met enorme schoonheid, met een veelheid aan natuurschatten, met eindeloze stranden, ondoordringbare jungles, ondoorgrondelijke indianenstammen en een vriendelijke bevolking. Venezuela, aan de poort van Zuid- en Midden Amerika, midden in het Caraibisch gebied! Met een heel andere levenswijze dan wij gewend zijn. Het leven is er vrolijk en onbezorgd… en vooral, het leven is er zonnig… 350 dagen per jaar! De meeste van de 230.000 inwoners wonen op het oostelijke gedeelte van het eiland. De hoofdstad van Isla Margarita is La Asunción, dit is de oudste stad van het eiland met 15.000 inwoners.

Bezienswaardigheden in La Asunción zijn, kathedralen, musea, een klooster, e.d.

Porlamar

De grootste stad van het eiland is Porlamar, welke bekend staat als commercieel centrum en het wemelt er van de winkels. De meerderheid van de eilandbezoekers zijn Venezolanen van het vasteland die komen winkelen, omdat de prijzen van importwaren hier voor hen uiterst laag zijn. De stad ligt zo’10 kilometer van de tweede grootste plaats van het eiland, Pampatar. Van oorsprong een vriendelijk , oud vissersplaatsje. Sinds de ontdekking door het massatoerisme is hier de aanblik van de baai met kabbelende golven, inmiddels ook verstoord doorhoteltorens. De mooie, koloniale dorpskern is gelukkig bewaard gebleven.

Zonnig en droog klimaat

Het klimaat is zeer zonnig en droog, met tempraturen van 24 tot 37ºC. Het eiland heeft veel stranden, van verlaten tot zeer druk. Playa El Agua in het noorden is het populairste met 4 km fijn zand. Playa El Yaque staat internationaal bekend als uitstekende locatie voor windsurfen. Van november tot januari kan je af en toe een verfrissende regenbui verwachten waarna de zon weer volop schijnt. Het eiland heet dan ook niet voor niets: “Parel van het Caribisch gebied”.

Bezienswaardigheden:

La Asunción:
De kathedraal Nuestra Senora de la Asuncion
Museo Nueva Cadiz

De Laguna de la Restinga, verbindt het eiland Margarita in het noorden met het schiereiland Macanao, een nationaal park. De lagune is één van de belangrijkste toeristische trekpleisters van het eiland.

Pampatar:
Castillo de San Carlos Borromeo

Playa El Agua, verreweg één van de bekendste stranden

Porlamar:
toeristencentrum,
Plaza Bolivar,
Museo de Arte Contemporaneo Francisco Narvaez,
vuurtoren El Faro de Porlamar

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.