Dark Mode On / Off

Oasis of the Seas – Strand en park aan boord

Plek voor 5400 passagiers, vier zwembaden, een klimmuur, een surfsimulator, een ijsbaan en zandstrand en een park met echte bomen. Het grootste cruiseschip ooit.

De Oasis of the Seas gaat veertig procent groter worden dan de huidige recordhouder, de Independence of the Seas, van dezelfde reder. De eerste reis staat gepland voor eind 2009, momenteel wordt er in Finland nog hard gewerkt aan het gevaarte van bijna 900 miljoen euro. Als het schip klaar is zal ze via Southampton naar haar thuishaven in de Caribbean varen.

Wie mee wil aan boord moet voor negen dagen varen minstens 1500 euro betalen voor een dubbele hut. De meest luxe kamers kosten dik 10.000 euro in het hoogseizoen.

Park met bomen aan boord

Het schip is verdeeld in negen verschillende buurten, waarvan één Central Park zal gaan heten. Het is voor het eerst dat een park aan boord van een boot wordt gerealiseerd, compleet met bomen en een muur van varens vier dekken hoog. Aan boord van het zestien verdiepingen tellende schip zal verder een carrousel met handgesneden paarden zijn te vinden en een bewegende bar, die langs drie verschillende dekken op en neer reist.

Omdat het schip een waterverplaatsing van 100.000 ton kent, zal het maar in een paar grotere havens kunnen aanmeren, onder meer Cozumel in Mexico. De reder is ervan overtuigd dat het schip op haar maidentrip volgeboekt zal zijn: er zal dus geen vroegboekkorting worden gegeven.

Klik Hier voor de video

bron: nos journaal

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.