Dark Mode On / Off

Jaarlijkse verwendag voor moeder

moeder wordt verwend op moederdag

Moederdag | Manlief neemt weer eens de huishoudtaken op zich.

Ontbijt op bed en een cadeautje van de kinderen, manlief die deze dag de huishouding eens op zijn schouders neemt, het is weer Moederdag. De dag is overkomen waaien vanuit West-Virginia in de Verenigde Staten in 1908.Het idee voor Moederdag komt van Anna Jarvis, Zij wilde op één dag in het jaar haar moeder Ann Reeves Jarvis herdenken die in de Amerikaanse Burgeroorlog zogenaamde Mother’s Day Work Clubs had georganiseerd om voor voedsel en medicijnen voor hulpbehoevende moeders te zorgen. Het bleek een goed idee te zijn. President Wilson verklaarde in 1914 officieel de tweede zondag in mei tot Mother’s Day. Het werd een nationale feestdag.

Toch kwam het vieren van Moederdag ook al voor in de Griekse beschaving. Zij eerden de godinnen Cybele en Rhea en niet hun natuurlijke moeder. Ook in 1870 is al een poging gedaan door Julia Ward Howe die een soort Moederdag wilde invoeren.Zij slaagde er echter niet in. Het idee is door Anna Jarvis met succesvol afgemaakt.

In ons land is het vóór de dagen van Moederdag vooral een grote drukte op de bloemenveilingen in Aalsmeer, Naaldwijk en Bleijswijk. Favoriet zijn altijd rozen maar ook gemengde boeketten doen het altijd goed. Orchideeën en exclusieve lelies worden ook volop verkocht en bij de potplanten gaat het meestal om begonia’s en hortensia’s.

De parfumeriezaken draaien deze week ook op volle toeren. Dus dankzij Anna Jarvis worden er goed zaken gedaan.  (Moederdag-11 mei 2014)

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.