Dark Mode On / Off

Apen hebben het liefst warm eten

apen houden van warm eten

Apen eten liever gaar vlees, aardappelen en wortels dan de rauwe variant.

Ook apen eten liever gekookt voedsel, is gebleken uit studies met chimpansees, gorilla’s en orang-oetans.

Ze eten liever gaar vlees, aardappelen en wortels dan de rauwe variant, zo blijkt uit  onderzoek. Volgens de onderzoekers wijst dit erop dat de mens mogelijk is begonnen met koken zodra hij vuur kon maken en per toeval ontdekte hoe je eten kan garen.

Waarschijnlijk hadden onze voorouders evenals de mensapen een aangeboren voorliefde voor gegaard voedsel.

Volgens de antropologen van de Amerikaanse universiteit Harvard die voor de apen gingen koken, speelt de invoering van het koken een centrale rol in de menselijke evolutie. Gekookt voedsel is makkelijker te verteren en de voedingsstoffen zijn makkelijker op te nemen.

Dit zou de opmaat zijn geweest naar anatomische veranderingen bij de homo erectus zo’n 1,8 miljoen jaar geleden: de hersenen werden groter en de tanden kleiner.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.