Dark Mode On / Off

Tips voor goed vet eten

sommige vetten kun je beter niet overslaan

Voor een normale groei en ontwikkeling hebben we meervoudig onverzadigde vetzuren nodig

Als je op je eetgewoonte let, ben je al snel geneigd de vette dingen uit het menu te schrappen. Dat is voor vet vlees, snacks en frituur geen slecht idee.

Maar sommige vetten kun je beter niet overslaan!!

Meervoudig onverzadigde vetzuren, hierin zitten namelijk omega-3 en omega-6 in. Deze worden niet door ons lichaam aangemaakt maar zijn wel nodig voor een normale groei en ontwikkeling.

Vooral omega-3 wordt veel te weinig gegeten. Juist deze stof gaat ontstekingsziekten als reuma en huidaandoeningen tegen, is goed voor de bloeddruk en beschermt tegen aderverkalking, bloedklontering en kanker.

Eet daarom minstens twee keer per week vette vis (zalm, tonijn, forel, haring of makreel), walnoten, lijnzaad en groene groente.

Gebruik olijfolie en vermijd kokos-, mais-, en zonnebloemolie.

Kies bak- en braadprodukten, halvarines en margarines waarop vermeld staat dat er veel onverzadigd vet en/of linolzuur in zit (vaak dieetproducten).

Vermijd verzadigd vet. Neem mager vlees in plaats van vet vlees, en halfvolle melkproducten in plaats van volle.

Eet veel groente en fruit, en meer plantaardige eiwitten zoals in erwten, bonen en noten te vinden zijn.