Dark Mode On / Off

Je favoriete gebreide trui van vroeger

Breien is helemaal in

Laat je favoriete trui van vroeger nabreien door een HEMA brei-oma.

HEMA breiboek

Wie heeft er vroeger niét in een zelfgebreide trui gelopen? Wie herinnert zich niet een breiende oma, moeder, tante of buurvrouw? Het HEMA breiboek was destijds een grote inspiratiebron voor veel breifanaten. Omdat breien weer helemaal terug van weggeweest is en HEMA meer dan 85 jaar bestaat, brengt HEMA breipatronen van toen terug in een nieuw actueel ‘The Best of’ breiboek. Tegelijkertijd start HEMA op facebook de actie ‘ik wil mijn trui terug’. Iedereen maakt kans om die trui van vroeger nagebreid te krijgen door het HEMA oma-brei-team. In alle HEMA filialen in Nederland is het HEMA breiboek verkrijgbaar en is online bijpassende wol te bestellen.

marktplaats

Om de historie van het HEMA breiboek goed te achterhalen, moest HEMA zelf op zoek naar de breiboeken. Conceptmanager Tirza Brems: ‘Wij zijn ons archief ingedoken en hebben internet afgestruind om zoveel mogelijk oude breiboeken te verzamelen. Het ‘The Best of’ HEMA breiboek bevat, net als vroeger, patronen voor het hele gezin, variërend van truien, vesten, mutsen en sjaals tot babydekentjes, pannenlappen en kussens. Net als vroeger kan er ook nu breiwol en breinaalden bij gekocht worden. Eerst alleen nog via hema.nl maar nu ook in een beperkt aantal winkels. Voor het breien van meerdere truien, of van het hele breiboek, is het leuk om op deze website fijn geweven etiketten te bestellen met daarin een leuke boodschap (zoals “gebreid door oma Annie” bijvoorbeeld).

‘ik wil mijn trui terug’

Tegelijkertijd met de verkoop van het breiboek start HEMA op facebook de actie ‘ik wil mijn trui terug’. Dat houdt in dat iedereen zijn of haar favoriete kriebeltrui van vroeger, die misschien nog wel ergens achter in de kast ligt, kan laten nabreien door een HEMA brei-oma. Hiervoor heeft HEMA een jeugdfoto nodig, waarop je te zien bent in de favoriete trui. Als HEMA facebook fan kun je stemmen op deze truien wat uiteindelijk zal resulteren in een top tien van ‘goede/foute’ truien. Die top 10 zal door het oma-brei-team nieuw leven ‘ingebreid’ worden. De top 20 favoriete truien ontvangen een breiboek om zelf ook eens wat te proberen. Op facebook.com/hema is alle actie-informatie te lezen.

Het breiboek is in alle HEMA winkels in Nederland verkrijgbaar, is de wol online te bestellen en start tegelijkertijd de facebook actie ‘ik wil mijn trui terug’.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen