Dark Mode On / Off

Je woonkamer restylen met nieuwe meubels: tips

Je woonkamer restylen met nieuwe meubels tips

Van alle kamers in je huis is de woonkamer verreweg een van de belangrijkste. Je woonkamer is immers je centrum, dé plek voor gezellige filmavonden met het gezin. En ook de plaats waar je gasten elkaar ontmoeten als ze op bezoek komen. Hoewel het vinden van een comfortabele bank essentieel is voor het inrichten van je woonkamer, is dat nog maar het begin.

Het is dus niet verwonderlijk om je een beetje geïntimideerd te voelen over het inrichten van deze belangrijke kamer. Geen zorgen, we delen onze stapsgewijze handleiding voor het inrichten van je woonkamer

Indeling op papier zetten

Je hoeft geen binnenhuisarchitect of architect te zijn om na te denken over hoe je je woonkamer wilt inrichten. Wanneer je de tijd neemt om een indeling van jouw kamer te tekenen, dan doe je belangrijk werk. Zo krijg je namelijk een beter idee van de meubels die je moet kopen.

Het kan je helpen erachter te komen of je genoeg ruimte hebt voor je nieuwe barkast of je lange hoekbank. Denk na over jouw indeling als de eerste stap om te dromen over hoe jouw leefruimte eruit zal zien.

Kies je stijl

Dit is het lastigste deel van het creëren van jouw woonkamerruimte. Maar beslissen hoe jij wilt leven, bepaalt de basis voor waar en hoe jij meubels gaat kopen. Denk na over de stijl die jij wilt laten zien: modern, eigentijds, ontspannen, formeel, warm, boerderij of uitnodigend. Het kiezen van een stijl kan je helpen erachter te komen wat je nodig hebt.

Vraag jezelf:

  • Wat ga ik doen in mijn woonkamer?
  • Hoeveel mensen zullen daar gewoonlijk hun tijd doorbrengen?
  • Ben ik van plan om feesten te organiseren?
  • Kijk ik graag tv in de woonkamer?

Als je bijvoorbeeld weet dat je graag tv kijkt in de woonkamer, dan weet je wat je nodig hebt. Het is dan misschien belangrijker om te investeren in een comfortabele hoekbank dan om accentstoelen toe te voegen. Je kunt in dat geval opzoek gaan naar goedkope hoekbanken, zodat je geld bespaart.

Integendeel, als je van plan bent om feestjes te organiseren, kan een loveseat het beste zijn. Dit geeft je,  in combinatie met accentstoelen en voetenbankjes meer flexibiliteit om een uitnodigende zithoek te creëren.

Bovendien zal het hebben van huisdieren en kinderen het materiaal van de bank belangrijker maken. Zorg ervoor dat je de ruimte niet oververzadigt. Terwijl je wilt dat je zithoek comfortabel is, wil je ook genoeg ruimte overlaten om vrijelijk rond te lopen. Zonder steeds over de randen van de bank of de salontafel te struikelen. Of je nu kiest voor een accent, een grote bank of voor verschillende zitmogelijkheden, je kunt altijd kijken bij A-meubel.

Mix je bekleding

Naarmate je creatiever en speelser wordt met je meubelkeuzes, probeer je stoffering door elkaar te halen. Mix en match stukken om je interieur meer persoonlijkheid te geven en jouw stijl te definiëren. Een van de veiligste manieren om dit te doen, is door leren stoelen te combineren met een stoffen bank. Dit kan natuurlijk ook andersom.

Zorg er bij het kiezen van je tafels, krukken en poefs voor dat ze gemakkelijk te verplaatsen zijn. Dit geeft je veel opties om uit te kiezen en het creëert een meer dynamische woonkamer. Zodat deze gemakkelijk kan worden aangepast aan je behoeften.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen