Dark Mode On / Off

Jonge vogels, niet te snel oppakken

Jonge vogels, niet te snel oppakken

Jonge vogels lijken hulpeloos maar zijn het liefts bij de ouders

Waarschijnlijk mede door het aanhoudende mooie weer, en de mensen dus meer buiten zijn, worden dagelijks veel jonge vogeltjes opgepakt en naar een dierenopvang gebracht. Een en ander gebeurt natuurlijk met de beste bedoeling omdat we bang zijn dat het net uit het nest komende jong, nog erg kwetsbaar is. Al snel kan het een prooi worden van een in de buurt lopende poes.

Hoewel de jonge vogels er vaak zielig en hulpeloos bij zitten wordt aangeraden om eerst toch een tijdje toe te kijken of Pa en Ma van het jong niet in de buurt zijn. De dierenasiels in ons land worden momenteel overstelpt met ‘gevonden’ jonge vogeltjes terwijl de ouders juist bezig zijn het jong te voeren en zelfstandig te laten zijn.

De meeste binnen gebrachte vogels gaan naar het Vogelrevalidatiecentrum in Zundert, waar tot nu toe al meer dan veertienhonderd vogels zijn afgeleverd. De Dierenambulances in ons land rijden af en aan met gevonden jonge vogels terwijl dit misschien niet nodig was geweest.

Het Vogelrevalidatiecentrum vraagt iedereen, om eerst goed te kijken of er daadwerkelijk iets met een jong aan de hand is. Zit het jong gewoon stil in de tuin, laat het dan zo lang mogelijk met rust. De kans is groot dat Pa en Ma vlak in de buurt zijn en hun jong wel degelijk in de gaten houden.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen