Dark Mode On / Off

Jouw bedrijf naar een hoger niveau tillen? Zo doe je dat.

Geld lenen hoe doe je dat?

Je bent al een tijdje bezig met je bedrijf en hebt al een mooie basis opgebouwd. Maar je wilt meer, je wilt je bedrijf naar een hoger niveau tillen. Maar ja, daar heb je wel geld bij nodig. zakelijk krediet aanvragen zou dan wel iets voor jou kunnen zijn.

Geld lenen, is dat wel een goed idee?

Misschien vraag je je af of geld lenen voor je bedrijf wel een goed idee is. Ben jij met jouw bedrijf wel in staat om dit weer af te kunnen lossen? Voordat je een lening krijgt voor je bedrijf van bijvoorbeeld een bank, wordt eerst goed uitgezocht of jij in staat ben om met je bedrijf deze lening ook weer af te betalen. Dus op het moment dat de lening wordt verstrekt, heeft de bank er voldoende vertrouwen in dat je het weer kunt afbetalen.

Zakelijk krediet of zakelijke lening, wat is het verschil?

Er zijn verschillende manieren waarop je zakelijk geld kunt lenen voor je bedrijf. Je kunt een lening afsluiten bij bijvoorbeeld een bank, maar je kunt ook kiezen voor een zakelijk krediet. Deze twee worden wel eens door elkaar gehaald, maar ze zijn wel degelijk verschillend. Hieronder wordt het verschil tussen deze twee financieringsvormen uitgelegd. 

Zakelijk krediet

Bij een zakelijk krediet krijg je toegang tot een geldbedrag, bijvoorbeeld een bedrag dat jij rood mag staan op je zakelijke rekening. Je kunt daarmee zelf kiezen op welk moment je dit geld wilt gebruiken. Als je dit bedrag hebt afgelost blijft het krediet beschikbaar en kun je dit opnieuw gebruiken. Een zakelijke lening werkt anders dan een zakelijk krediet. Hierbij leen je een afgesproken bedrag dat je in het geheel op je rekening gestort krijgt. Vooraf wordt een termijn besproken waarin deze lening weer zal moeten worden afgelost. Op het moment dat je deze lening hebt afgelost, kun je het niet opnieuw gebruiken, zoals bij een zakelijk krediet, maar zul je opnieuw een lening moeten afsluiten.

Andere manieren van geld lenen

Natuurlijk zijn er naast een zakelijk krediet en een zakelijke lening nog meer manieren waarop jij jouw bedrijf naar een hoger niveau kunt tillen. Als je eigen vermogen hebt, zou je dat kunnen gebruiken om te investeren in je bedrijf. Ook kun je denken aan het afsluiten van een lening bij vrienden of familie. Maak hierbij duidelijke afspraken over de afbetaling en zet deze afspraken ook goed op papier. Heb je nieuwe apparatuur nodig om je bedrijf een zetje in de goede richting te kunnen geven? Vaak is er de mogelijkheid om deze apparatuur te leasen. Dan wordt het wel je eigendom, maar heb je langer de tijd om de apparatuur af te betalen.

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen