Dark Mode On / Off

Kampen – Langs gevelstenen en gevelornamenten

stadswandeling kampen

Stadswandeling | Unieke gevels en monumenten in Kampen

Wil je een bijzondere wandeling langs vele gevelstenen en geveltekens op huizen en poorten maken? Dat kan in de Kamper binnenstad!

Het gebruik van gevelstenen en geveltekens dateert vermoedelijk uit de Romeinse tijd. In de Europese steden en dorpen werden vanaf de late middeleeuwen vaak uithangtekens gebruikt. Het gebruik van gevelstenen werd in Europa vooral in de 17e eeuw populair en had alles te maken met de ’verstening’ van houten gevels.

Deze wandeling brengt je langs unieke gevels en prachtige monumenten in de binnenstad van Kampen. De stadswandeling, die ongeveer 75 minuten duurt, laat je in de binnenstad meer dan 50 verschillende gevelstenen zien. De wandeling begint in het centrum, op het pleintje vlak naast het oude stadhuis. Daar staat ook de koe naar boven te kijken. De route voert je langs verschillende monumenten in Kampen die door de gehele binnenstad verspreid liggen.

De route is verkrijgbaar bij de VVV/ANWB-winkel in Kampen.
Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen