Dark Mode On / Off

Internationale Bosbesjestocht Groesbeek

IntDrents Friese Woud wandelvierdaagse

Wandelsportvereniging “De Bosbesjes” organiseert de Bosbesjestocht.

We zullen weer grotendeels door het Duitse Reichswald wandelen, het grootste samenhangende natuurgebied in de regio Nederrijn. Het bestaat bijna geheel uit bos en er leven diverse soorten zoogdieren, zoals herten en wilde zwijnen. Met een beetje geluk zijn de dieren in levende lijven te aanschouwen!

Nu nog kunt u in het Reichswald op verschillende plaatsen, nog duidelijk de sporen van loopgraven uit de 1e en 2e Wereldoorlog zien. Op verschillende plaatsen zitten nog restanten van bunkers in de grond, die nu door dieren, zoals o.a. steenmarters, vleermuizen en padden, vredig in gebruik genomen zijn als schuil en overwinterplaats.

Ook dit jaar lopen de routes gedeeltelijk door het natuurreservaat de Bruuk, waar nog veel bijzondere plantensoorten groeien die elders in Nederland zijn verdwenen.

Voor de inwendige mens zijn er diverse rustposten in het bos, waar u kunt genieten van een lekker bakje koffie, soep of een broodje worst. Bij een aantal rustposten zijn toiletten aanwezig.

De Bosbesjestocht is een prima training voor wandelaars die aan de Nijmeegse 4-daagse meedoen, alsmede voor de recreatieve sporter die eens een dagje uit wil. Het zijn ook leuke routes om samen met de kleinkinderen te doen! Natuurlijk zijn ook de beoefenaars van het Nordic Walking van harte welkom.

De routes bestaan uit de afstanden 5-10-15-20-25-30-35 en 40 km.
Leden van de KWBN krijgen op vertoon van hun lidmaatschapskaart  €1,00 korting.

Meer informatie is ook te vinden op Klik Hier

Redactie

Redactie

Onze toegewijde redactie bestaat heeft een passie voor het delen van kennis, ervaringen en inzichten die specifiek gericht zijn op deze levensfase. Met diepgaand begrip van de behoeften, interesses en uitdagingen van de vijftigplusgemeenschap, werkt onze redactie nauw samen om artikelen, tips en nieuws te presenteren die inspireren, informeren en verbinden. Van gezondheid en welzijn tot lifestyle en financiën, we streven ernaar om een waardevolle bron te zijn voor iedereen die de volgende hoofdstukken van het leven omarmt.

Aanbevolen artikelen